Ook uw caravan onderhoud kunnen wij voor u verzorgen
Regelmatig onderhoud
Veel caravanbezitters vinden het onderhoud aan hun caravan van ondergeschikt belang. Het is echter verstandig om de caravan regelmatig een grote onderhoudsbeurt te laten geven. Normaal gesproken volstaat het om de caravan één keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te geven. Voor de veiligheid van uzelf en die van anderen is het belangrijk om de remmen, de elektriciteit- en gasinstallatie en het onderstel (remmen/as/banden) regelmatig te laten controleren. Ook de verzekeringsmaatschappij kan bij een schadeclaim controleren of de caravan goed is onderhouden, de verzekerde heeft namelijk een zorgplicht m.b.t. het verzekerde object.

Onderstel
Bij een BOVAG onderhoudsbeurt wordt het onderstel, de opbouw en de elektrische- en gasinstallatie op diverse essentiële punten gecontroleerd. Hoewel de controle op het onderstel zich voornamelijk op de banden, de as en de remmen richt, worden ook de wiellagers, remvoering, oplooprem en remkabels nauwgezet gecontroleerd.

OpbouwTijdens de controle van de opbouw van de caravan wordt gekeken of de caravan voldoet aan de wettelijke eisen, zoals zijreflectoren, rode driehoeken en kentekenplaat. Ook de bevestiging van de bodem/bovenbouw (wanden, vloer, dak) en de bevestiging van de handgrepen wordt gecontroleerd.

GasinstallatieUiteraard wordt ook de gasinstallatie gecontroleerd, onder meer op dichtheid door het systeem met een pompje onder druk te zetten, ook worden de gasdrukregelaar, de gasleidingen, de gasslang, de gasfles en de werking van de thermische beveiliging van het kooktoestel, alsmede de werking van de kachel getest.

Elektrische installtieBij de controle van de elektrische installatie worden onder meer de aarding van het chassis, buiten-beplating, rvs-aanrechtblad, geaarde stopcontacten en uiteraard de verlichting gecontroleerd.

VochtmetingOok wordt globaal gecontroleerd op vochtinwerking, deze controle gebeurt visueel rondom de ramen, de deur, het dak en de handgrepen. Mocht er een vermoeden zijn van vochtinwerking dan is het mogelijk om tegen meerprijs een aparte BOVAG-vochtmeting als aanvulling op de BOVAG-onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Tegen meerprijs kan ook de c.v.-installatie, boiler, ingebouwd cassettetoilet en de accu worden gecontroleerd.

ControlerapportIndien alles in orde is bevonden en de eventuele noodzakelijke reparaties zijn uitgevoerd ontvangt de eigenaar van de caravan een BOVAG-controlerapport en een BOVAG-sticker, als bewijs dat de caravan wordt onderhouden.

Bovag onderhoudsbeurt plus

vochtmeting, moverbeurt, accutest

€ 275,00
Nu voor: € 225,00

Vochtmeting caravan & camper

€ 40,00

Bovag caravan onderhoudsbeurt

€ 145,00

Mover onderhoudsbeurt

€ 45,00

kleinmateriaal & milieukosten bovag

€ 15,00

controle verlichting & bandenspanning

€ 12,50

Bovag onderstelbeurt

€ 145,00

arbeidsloon

€ 75,00

Weer als nieuw de weg op.